+373 22 81 11 81

Languages

Shopping cart

0 analize: 0.00 lei

Custom Search 1

MedExpert în susținerea Campaniei mondiale a conștientizării cancerului mamar

Servicii medicale
Recepția
Registratura
Sala de proceduri
Medicul Consultant

Marcată în lume în fiecare an în octombrie, luna prevenirii cancerului la sân are rolul de a atrage atenția și a obține sprijin pentru sporirea conștientizării cu privire la această boală, detectarea sa timpurie, tratarea și oferirea de îngrijiri paliative persoanelor care se confruntă cu ea.

În fiecare an apar aproximativ 1,38 milioane de cazuri noi de cancer mamar si 627.000 de decese din cauza acestuia (cf. IARC Globocan, 2018). Este cel mai frecvent tip de cancer din lume, atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare. În țările cu venituri mici și mijlocii, incidența sa a crescut în ultimii ani, odată cu speranța de viață, urbanizarea și gradul de adoptare a unui stil de viață occidental.

Deşi nu este cunoscută cauza exactă, potrivit cercetătorilor, riscul de cancer mamar poate fi redus semnificativ prin mai multe metode. Aducerea pe lume a unui copil înainte de 30 de ani, adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi efectuarea analizelor specifice an de an previn apariţia cancerului mamar.

Cancerul mamar este al doilea cel mai frecvent tip de cancer depistat la populația Republicii Moldova. Incidența acestei localizări crește din an în an, constituind în anul 2016 peste 60 la sută, față de 45% în anul 2010. Anual, se înregistrează circa o mie de cazuri noi, reprezentând 22% din morbiditatea oncologică anuală. Se estimează că una din nouă femei pe parcursul vieții vor fi afectate de cancerul glandei mamare.

Prima Rețea Națională de Laboratoare medicale MedExpert  susține campania mondială a conștientizării cancerului mamar, oferind promoția pentru clienții M-club Moldcell -30% pentru controlul glandelor mamare, valabilă pentru perioada 05.10.-31.10.2018.

1. Examen ecografic al glandei mamare + ganglionilor limfatici (doar în luna octombrie)

2. BRCA1 + BRCA2 (8 mutații)/risc cancer sân/ovar – (până la 31 decembrie 2018)

3. FISH pentru Her-2 /NEU (doar în luna octombrie)