+373 22 81 11 81

Languages

Shopping cart

0 analize: 0.00 lei

Custom Search 1

Testele pentru depistarea coronavirusului sunt disponibile acum și la MedExpert!

Servicii medicale
Recepția
Registratura
Sala de proceduri
Medicul Consultant

Pentru că are grijă de sănătatea dumneavoastră, laboratorul medical MedExpert lansează testul pentru determinarea prezenței virusului COVID-19 (coronavirus).

Ce este noul coronavirus?

Noul coronavirus, apărut în 2019 (SARS-CoV-2), este un nou virus ce face parte din aceeaşi familie de virusuri, care stau la baza sindromului respirator acut sever (SARS) sau a anumitor tipuri de răceală. Cel mai recent coronavirus descoperit provoacă maladia infecțioasă COVID-19.

Cum se răspândeşte noul coronavirus?

Virusul se transmite prin contact direct, prin secreţii respiratorii eliminate prin tuse sau strănut, şi prin atingerea suprafeţelor contaminate. Încă nu se ştie cât timp supravieţuieşte virusul pe suprafeţe, însă poate fi eliminat cu simpli dezinfectanţi.

Care sunt simptomele COVID-19?

Printre simptome bolii COVID-19 se numără febra, tusea, dificultăți respiratorii (dispneea, rinoreea), dureri musculare și stări de oboseală. În cazurile mai grave, infecţia poate duce la pneumonie sau alte complicații severe.

De ce aș avea nevoie de un test de coronavirus?

Este posibil să aveți nevoie de testare dacă aveți simptome de infecție și ați călătorit recent în China, Italia, Coreea de Sud sau alte țări cu grad de risc sporit, unde ratele de infecție sunt înalte. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de testare, dacă ați avut un contact strâns cu cineva care a călătorit în aceste zone și manifestă simptome descrise mai sus.

Cum se efectuează și cât durează testul pentru depistarea coronovirusului?

Având în vedere că virusul se multiplică în tractul respirator, pentru efectuarea testului vor fi recoltate probe din regiunea nazofaringiană. Odată ce eșantioanele ajung la laborator, se va folosi o procedură numită RT-PCR, un tip de reacție de polimerizare în lanț, pentru a depista prezența virusului SARS-CoV-2.

Începând cu momentul în care eșantionul ajunge la laborator, rezultatele testelor pot fi disponibile în 24 de ore.

Unde aș putea să mă adresez?

Prelevarea materialului biologic poate fi efectuată la centrul de recoltare MedExpert, str. Bulgară, 35, Chișinău, tel. 022 81 11 51.

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!