Pregătirea copiilor pentru analizele medicale de laborator

Uneori este nevoie de un test de sânge pentru a vă asigura că copilul dumneavoastră este sănătos sau pentru a afla ce ar putea fi în neregulă. Deși nu este foarte dureros, pentru mulți copii poate fi o experiență înspăimântătoare.În calitate de părinți, sunteți într-o poziție unică de a vă ajuta copiii să primească îngrijirea de care au nevoie.

Nu există reguli ce ar trebui urmate cu strictețe pentru ca procedura să treacă bine însă vă oferim câteva recomandări care ar face situația mai puțin tensionată:

  1. Copiii imită starea de spirit și comportamentul părinților. Dacă arătați nervos, stresat sau îngrijorat de prelevarea de sânge a copilului, chiar și copiii foarte mici vor simți asta. Încercați să vă păstrați calmul pentru a crea o atmosferă favorabilă.
  2. Explicați ce se va întâmpla. Spuneții copilului dumneavoastră de ce este necesar testul și cum va fi recoltată proba. Utilizați limbajul și termenii în funcție de vârsta copilului dumneavoastră. Asigurați-vă copilul că veți fi cu el sau în apropiere tot timpul.
  3. Fiți sincer. Spuneți că testul poate să doară puțin, dar durerea va dispărea rapid.
  4. Exersați testul acasă. Copiii mai mici pot exersa efectuarea testului pe un animal de pluș sau pe o păpușă.
  5. Practicați respirația profundă și numărarea încet de la unu la zece pentru a asigura copilului un confort psihologic.
  6. Programați testul la momentul potrivit. Încercați să programați testul pentru un moment în care copilul dumneavoastră este mai puțin probabil să fie obosit sau flămând.
  7. Oferiți o distragere a atenției. Aduceți o jucărie, un joc sau o carte preferată pentru a vă distrage atenția copilului înainte și în timpul testului.
  8. Oferiți confort fizic. Dacă asistenta medicală spune că este în regulă, țineți copilul de mână sau oferiți alt contact fizic în timpul procedurii. Folosiți o voce calmă și liniștită vorbind cu copilul până la final.
  9. Lăsați copilul să plângă: cercetările spun că nu ar trebui să-i interziceți copilului să plângă. Prelevarea de sânge doare. A-i spune să nu plângă doar îi subminează sentimentele. Doar asigurați-l că îi sunteți alături.
  10. Planificați o recompensă după procedură. Oferiți-i copilului dumneavoastră un răsfăț sau faceți un plan pentru a face ceva distractiv împreună după test. Astfel încurajând cooperarea în timpul procedurii.

Dacă aveți întrebări sau îngrijorări legate de testare sau dacă copilul dumneavoastră are nevoi speciale, discutați cu asistentul medical.

Pachete și Promoții

Ultimele știri

Vrei să primești comunicări prin partea noastră?

Programează-te

Unui copil sanatos nu are sens sa i se recolteze probe inflamatorii
extinse VSH, fibrinogen

Analize de laborator

Servicii imagistice

Consultații specialiști