Screening cervical – PAP test mediu lichid+HPV 16,18 ADN

Screening-ul include Testul Papanicolau și HPV 16, 18.

Testul HPV caută virusul (papillomavirusul uman) care poate provoca modificări ale celulelor colului uterin. Testul Papanicolau  caută precanceri – modificări ale celulelor colului uterin care ar putea deveni cancer de col uterin dacă nu sunt tratate corespunzător.

Testul Papanicolau realizat în laboratorul MedExpert beneficiază de avantajele tehnologiilor de vârf din domeniu: recoltare în mediu lichid, colorare automată, analiză computerizată. Totalitatea acestora micșorează probabilitatea prelevării repetate, mărește semnificativ calitatea rezultatelor și permite standardizarea procesului de analiză.

Virusul Papiloma Uman (HPV) este un virus care infectează epiderma și membranele mucoase ale omului, fiind una dintre cele mai frecvente infecții virale care se transmit pe cale sexuală. Sunt identificate peste 150 de tipuri ale HPV, dintre care aproximativ 50 se transmit prin contact sexual. Infecția HPV este un factor major în apariția cancerulu de col uterin, vulvovaginal, rectal, anal și orofaringian. Majoritatea virusurilor HPV (tip 6,11,41,42,43,44) sunt cu risc scăzut și nu determină cancer de col. Genotipurile cu potențial oncogenic înalt sunt HPV 16,18,31,33,45,52 și 58. Dintre acestea cel mai frecvent sunt depistate genotipurile HPV-16 și 18.

Pregătirea pentru efectuarea testului:

  • lipsa contactelor sexuale 72 ore înaintea recoltării;
  • să nu se efectueze irigații și tratamente vaginale;
  • să nu se introducă contraceptive vaginale cu 72 ore înaintea recoltării;
  • intervalul ideal pentru recoltarea testului este în zilele 10-20 ale ciclului menstrual (ziua 1 este prima zi a menstruației).

 Prețul – 700 lei

Timp de executare – 7 zile lucrătoare

Screening cervical (PAP test mediu lichid+HPV 16,18 ADN )

Pachete și Promoții

Ultimele știri

Vrei să primești comunicări prin partea noastră?

Programează-te

Analize de laborator

Servicii imagistice

Consultații specialiști

Programările efectuate pentru consultații medicale și servicii imagistice se realizează cu cel puțin 72 ore înaintea datei programate!